Obveščamo vas o pomembnih spremembah, ki so bile uvedene v zdravstveni sektor.

Sprejeta je bila nova uredba, ki se nanaša na standardizacijo in varnost v zdravstveni dejavnosti. Uredba vsebuje 131. člen, ki določa nove zahteve za vodenje kakovosti in varnosti v zdravstveni oskrbi.

Uredba, ki bo začela veljati 1. januarja 2024, postavlja več ključnih zahtev za izvajalce zdravstvenih storitev. Med drugim v 131. členu zahteva, da morajo izvajalci vzpostaviti sistem celovitega vodenja kakovosti, določiti skrbnika sistema kakovosti in pooblaščenca za varnost, spremljati zadovoljstvo zaposlenih in pacientov ter o vsem tem redno poročati ministrstvu. Izvajalci so prav tako dolžni objaviti in posodobiti klinične poti na svojih spletnih straneh ter spremljati kazalnike kakovosti, ki so določeni v Prilogi 9 uredbe.

Celotno uredbo si lahko pogledate na povezavi TUKAJ.

Ker uredba zahteva, da vsi, ki delajo v medicini, vzpostavijo standarde do 1.1.2024, smo tukaj, da vam pomagamo.

Svetujemo vam pri vzpostavljanju sistema celovitega vodenja kakovosti, pri izbiri skrbnika sistema kakovosti in pooblaščenca za varnost ter pri vzpostavitvi in spremljanju zadovoljstva zaposlenih in pacientov. Prav tako vam lahko pomagamo pri pripravi rednih poročil za ministrstvo, pri objavi in ažuriranju kliničnih poti ter pri spremljanju kazalnikov kakovosti.

Standardizacija je ključna za zagotavljanje kakovostne in varne zdravstvene oskrbe. Prepričani smo, da bo uvedba te uredbe prinesla pozitivne spremembe za vas, vaše zaposlene in pacienti, ki jim služite. Z veseljem vam bomo stali ob strani v tem pomembnem procesu.

Za dodatne informacije ali pomoč nam pišite na naš e-mail: info@standardi.si ali pa nas pokličite na tel. št.: +386 (0)5 594 21 60