Okoljska marjetica (Ecolabel)

Eko marjetica, poznana tudi kot EU Ecolabel, je prestižna evropska okoljska oznaka, ki jo podeljuje Evropska komisija. Gre za znak, ki potrjuje, da izdelki in storitve izpolnjujejo najvišje okoljske standarde skozi celoten življenjski cikel. Od svoje uvedbe leta 1992 je Eko marjetica postala priznana po vsej Evropski uniji kot simbol okoljske odličnosti in trajnostne proizvodnje. Izberite Eko marjetico in prispevajte k varovanju našega planeta!

Zakaj Izbrati Eko marjetico?

Eko marjetica ni zgolj oznaka – je zaveza k trajnostni prihodnosti. Z Eko marjetico podpirate trajnostno proizvodnjo in zmanjšujete svoj okoljski odtis. Ko vidite oznako Eko marjetica, ste lahko prepričani, da izdelek ali storitev:

  • Izpolnjuje stroge okoljske standarde: Eko marjetica zahteva najvišje okoljske standarde, ki vključujejo zmanjšanje emisij onesnaževal, zmanjšano porabo energije in virov ter spodbujanje recikliranja in trajnostne rabe surovin. Vaša izbira prispeva k čistejšemu in bolj zdravemu okolju.

  • Uporablja celovit življenjski cikel: Kriteriji pokrivajo celoten življenjski cikel izdelka, kar zagotavlja minimalen vpliv na okolje v vseh fazah obstoja – od izbire surovin do končne odstranitve. To pomeni, da izdelek zmanjšuje svoj okoljski odtis na vsakem koraku.

  • Pokriva širok spekter izdelkov in storitev: Oznaka se uporablja za različne kategorije, kot so čistila, papirni izdelki, oblačila, električne naprave, pohištvo, turistične namestitve, barve in laki ter številni drugi izdelki in storitve. Ne glede na to, kaj potrebujete, lahko izberete okolju prijazne možnosti.

Kako Eko marjetica prispeva k trajnosti

Eko marjetica ni le koristna za podjetja, temveč ima tudi širok pozitiven vpliv na okolje:

  • Spodbuja trajnostne prakse: Proizvajalci in ponudniki storitev so spodbujeni k uporabi trajnostnih praks, kar prispeva k varovanju naravnih virov in zmanjševanju onesnaževanja. S sodelovanjem ustvarjamo bolj trajnostno prihodnost.

  • Povečuje okoljsko ozaveščenost: Potrošnikom pomaga pri izbiri izdelkov in storitev, ki so manj škodljivi za okolje. Ozaveščeni potrošniki sprejemajo boljše odločitve za naš planet.

  • Podpira trajnostno gospodarstvo: Z zmanjšanjem negativnih vplivov na okolje Eko marjetica podpira prehod k trajnostnemu gospodarstvu. Skupaj gradimo bolj trajnostno družbo.
  •  
Kako vam pomagamo?
  • S pridobitvijo oznake Eko marjetica se vaša trajnostna pot šele začne. Naši izkušeni svetovalci vam bodo pomagali pri vsakem koraku.

  •  

Vpeljava in izvedba

Naša ekipa bo skupaj z vami razvila in implementirala prilagojen načrt, ki bo vašo organizacijo usmerjal k pridobitvi in ohranjanju oznake Eko marjetica. Poskrbimo, da bodo vaši procesi optimizirani in trajnostno naravnani.

Nenehne izboljšave

Pomagamo vam vzpostaviti sisteme za stalno spremljanje in izboljševanje vaših okoljevarstvenih praks. Naši strokovnjaki bodo zagotovili, da bodo vaši sistemi delovali učinkovito in dosegali maksimalne učinke.

Izobraževanje in podpora

Ponujamo izobraževalne delavnice in podporo vašim zaposlenim, da bodo popolnoma razumeli in sprejeli trajnostne prakse. Z našo pomočjo bodo vaši zaposleni postali vaši največji zavezniki na poti k trajnostni prihodnosti.

Z Eko marjetico lahko z zaupanjem izbirate izdelke in storitve, ki so prijazni do okolja. Bodite del trajnostne rešitve – za boljši jutri in boljši svet. Izberite Eko marjetico in prispevajte k trajnostni prihodnosti. Naj bo vaše podjetje vodilno na področju trajnostnih praks. Kontaktirajte nas danes in skupaj bomo dosegli maksimalne učinke v vseh vaših procesih.